Kwadrant viert 40 jarig jubileum

3-3-2012 Kwadrant jubileum krant

Download of lees hier de Kwadrant krant. De feestkrant rondom het 40-jarig bestaan van Winkelcentrum Kwadrant.


Bekijk de jubileumkrant online

of

download de Kwadrant krant (14 Mb; pdf)

 

TIEL 3 februari 2012 – Winkelcentrum Kwadrant bestaat 40 jaar. Dit wordt gevierd met een spaaractie voor circus Herman Renz. Dat komt exclusief voor het winkelcentrum naar Tiel.

John Steenbekkers - voorzitter winkeliersvereniging KwadrantJohn Steenbekkers, voorzitter van winkeliersvereniging Kwadrant: “Dankzij onze klanten zijn we het beste winkelcentrum van Tiel geworden.”

Al in 1968 stonden de kranten bol van de komst van het winkelcentrum in de nieuwbouwwijk Tiel-West. In 1972 werd het opgeleverd met ruimte voor 23 winkels. De eerste was supermarkt Centra. Aanvankelijk stonden er wat panden leeg, maar toen de wijk af was, liep het centrum alsnog vol en werd het steeds succesvoller. Kwadrant was bedoeld als boodschappencentrum voor de omgeving, maar trok klanten uit de wijde omtrek.

“We zijn redelijk compleet”, zegt de voorzitter van de winkeliersvereniging John Steenbekkers. “Onze winkeliers zijn tevreden, al is het verkeers- en parkeerprobleem nog wel een doorn in het oog. Maar het is juist weer een plus dat Kwadrant het enige geheel overdekte winkelcentrum van Tiel is.”

Circus Herman Renz

40 jaar is een mijlpaal die de winkeliers willen vieren met iets speciaals om klanten iets terug te geven voor het trouwe bezoek van al die jaren. “Dankzij onze klanten zijn we het beste winkelcentrum van Tiel geworden.” Het is gelukt om in de mei-vakantie het grootste Nederlandse circus, Herman Renz, exclusief voor Kwadrant naar de Waalkade in Tiel te halen. Via een spaaractie kan de consument tegen een sterk gereduceerd tarief kaarten kopen voor een van de zes nieuwe voorstellingen ‘Sensations’ van Herman Renz.

“We hebben als winkeliers een aantal jaren gespaard om dit voor elkaar te krijgen”, zegt Steenbekkers. Hij is blij dat het is gelukt en is er van overtuigd dat ze een spetterende actie hebben. Gelukkig gaat dit niet ten koste van onze andere acties dit jaar. Met advertenties in de Zakengids en een eigen krant wordt deze actie binnenkort gecommuniceerd.

Nieuwbouw Kwadrant

Er is veel speculatie in de lucht over een eventuele nieuwbouw van Kwadrant. De voorzitter hierover: “Dat klopt, er zijn inderdaad plannen. Uitbreiding is eigenlijk noodzakelijk om ook de komende 40 jaar sterk te blijven. De wensen van de consument veranderen en op de huidige locatie zitten we aan het eind van onze mogelijkheden. Op een grotere locatie zijn wij beter in staat om de ‘verzorgfunctie’, die het centrum nu in de regio heeft, ook in de toekomst tot zijn recht te laten komen. Liefst met een tweede supermarkt erbij en bóvenal ruim voldoende parkeergelegenheid.”

Uit: De Weekkrant.

Open en download hier pdf