Keurmerk Veilig ondernemen

Als winkelcentrum vinden we het belangrijk dat we voor onze bezoekers en onze medewerkers een prettige en veilige omgeving bieden.

Iedereen kan er over meepraten: vandalisme, agressie of diefstal. Het is een gemeenschappelijk probleem, dat eigenlijk alleen door middel van samenwerking kan worden aangepakt. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden. Duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal. In februari 2010 ontving het Winkelcentrum Kwadrant hiervoor al de Eerste Ster, als teken dat de winkeliers deze stelling goed begrepen hadden. Het KVO is echter een dynamisch proces dat na zo’n erkenning níet mag stoppen. En dat is dan ook niet gebeurd: continue wordt gewerkt aan een prettige en veilige winkelomgeving, in nauw overleg met de genoemde instanties. Als eerste winkelcentrum in Tiel is Kwadrant onlangs gecertificeerd met de Tweede Ster. Burgemeester Beenakker van Tiel reikte afgelopen week tijdens de Kinder-vrijmarkt het certificaat uit aan de Ondernemersvereniging Kwadrant. De burgemeester roemde de sfeer in het winkelcentrum, waar hij vertelde zelf ook regelmatig boodschappen te doen, voor deze tweede ster. De hulpdiensten worden door de winkeliers niet vergeten: zij vormen net zo goed een belangrijke schakel bij het KVO. Dat geldt al evenzeer voor de projectontwikkelaar, want die gaf al aan nauw betrokken te willen blijven bij dit proces. ‘Want als we goed de vinger aan de pols houden, kunnen we al tijdens de bouwfase van het toekomstige nieuwe centrum heel veel zaken die het KVO makkelijker en beter kunnen maken, inpassen in de plannen’. Het ziet er dus naar uit dat als het aan Kwadrant ligt op dit moment alle neuzen dezelfde kant op staan: de goede.uitreiking 2e ster banner

Binnen het Keurmerk zijn diverse zaken gerealiseerd zoals zo als de aanpassing van het straatwerk en de verlichting van het winkelcentrum en de straatverlichting. Ook zijn er huisregels voor het winkelcentrum tot stand gekomen en is het gebruik van een gebieds- en een winkelverboden geïntroduceerd en toegepast om overlastgevers uit het winkelcentrum te weren. Deze maatregelen hebben invloed gehad op de veiligheid en de veiligheidsbeleving van het winkelend publiek.

Maar we zijn er nog niet. Er staan nog een aantal zaken op de agenda waar we ons nu op kunnen gaan richten op weg naar de vólgende Ster!

KVO 2e ster

uitreiking 2e ster groep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ondertekenen van de certificaten

 

 

 

Ga hier naar de HBD site